Nejlepší remosky 


Autor: Lenka Riganová | 09 05. 2022

Tyto remosky doporučujeme

Remoska P32F/01

Remoska Original

Přímá nástupkyně původní legendární Remosky se 60letou tradicí.

od 3300Kč

Remoska 741/44 Tria

Multifunkční 3 v 1

Multifunkční remoska se třemi poklicemi ve výbavě. Umožňuje i pomalé vaření pod tlakem.

od 4800 Kč

ETA Pečenka 0133 90000

Spolehlivá za dobrou cenu

Oblíbená pečenka značky ETA se spolehlivým výkonem, za skvělou cenu.

od 2500 Kč

NÁŠ TIP: Použijte při nákupu slevový kupón a ušetříte 10% z celkové ceny nákupu! Kód: REMOSKAAFFIAL

Recenze remosek

Uplynulých 15 hodin jsme strávili hledáním, výběrem, porovnáváním a hodnocením nejlepších elektrických pánví na pečení, známých také pod názvem remosky nebo pečenky.

Po důkladné analýze jsme vybrali 7 nejlepších modelů, jejichž recenze vám dnes přinášíme. Nechybí ani praktický návod, na co se při výběru elektrické pánve na pečení zaměřit, a dozvíte se také odpovědi na nejčastěji kladené otázky u výběru remosky.

Jak jsme hodnotili

Remosky jsou ve své podstatě jednoduchá zařízení s nenáročnou obsluhou, a proto ani jejich výběr nemusí být komplikovaný.

Důležité je zohlednit nabízený objem, který prozrazuje, kolik jídla můžeme v elektrické pánvi na pečení současně připravit.

Nezapomínejme ani na příkon, od něhož se zase odvíjí rychlost ohřevu remosky a tedy v neposlední řadě i to, jak dlouho bude příprava jídla trvat.

Během našeho hodnocení jsme se podívali i na kvalitu zpracování a použité materiály. V úvahu jsme vzali i zkušenosti uživatelů s danými modely uveřejněné na portálech Heureka.cz a Alza.cz

Vítěz našeho testu se může pochlubit odznakem Náš tip. Špičková remoska vhodná i pro náročné uživatele od nás získala odznak TOP model. A odznak skvělý poměr Cena/výkon patří modelu se spolehlivým výkonem a výhodnou cenou.


Porovnání remosek

Remoska P32F/01

#1

Remoska 741/44 Tria

#2

Remoska D51F/10 4 l

#3

ETA Pečenka 0133 90000

#4

Princess 163030

#5

SOGO SS-10011

#6

Tristar PZ-2963

#7

Příkon

580 W

610 W

580 W

475 W

1600 W

1500 W

1500 W

Objem

4 l

4,5 l

4 l

4,3 l

4 l

5 l

1,75 l

Hodnocení

Plusy

+ kvalitní provedení

+ nepřilnavé materiály

odnímatelná rukojeť

přehledné okénko na pokličce

stojan vhodný i na servírování

+ multifunkční využití

+ hrnec vhodný i na sporák

ve výbavě se třemi pokličkami

kvalitní zpracování

jednoduché ovládání

+ ve výbavě se dvěma pokličkami

+ na pečení i vaření

vhodná na všechny typy sporáků

kvalitní, odolné zpracování

objem

+ univerzální využití

+ nepřilnavé povrchy

bezpečnostní prvky

víko s okénkem

objem

přijatelná cena

receptář jako dárek

+ zajímavý design

+ indikátor provozu

termostat

odnímatelný přívodní kabel

pánev rozdělená na dvě části

+ multifunkční využití

nepřilnavé povrchy

možnost regulace teploty

velký objem, vhodná do větší rodiny

výhodná cena

+ jednoduché ovládání

možnost volby teploty

nepřilnavé povrchy

všestranné využití

výhodná cena

Mínusy

- na pokličce zůstávají otisky prstů

- vyšší cena

- vyšší cena

- krátký kabel

- nutnost předehřívání

- slabší provedení

- objem jen 1,75 l/jen do malých rodin

Cena

3300 Kč

4800 Kč

3800 Kč

2500 Kč

1600 Kč

950 Kč

1000 Kč

(Zelenou barvou jsou vyznačeny nejvýhodnější parametry. Červenou barvou jsou vyznačeny nejméně výhodné parametry.)

Recenze jednotlivých modelů

1. REMOSKA P32F/01 4l Prima Glass - Remoska Original

příkon 580 W • objem 4 l • průměr 29 cm • bez časovače • bez možnosti regulace teploty 

Remoska P32F/01

První místo v našem hodnocení obsadila oblíbená Remoska P32F/01, která má ze všech dostupných modelů nejblíže k původní legendární Remosce.

Tento model disponuje mísou o objemu 4 litry - je proto ideální do každé větší rodiny. Mísa je vyrobena z hliníku a má nepřilnavý teflonový povrch.

Velmi důležitou součástí Remosky je i víko z nerezového plechu (jsou na něm ale vidět stopy otisků prstů), v němž se nachází tepelná spirála. Na jeho povrchu jsou také dírky sloužící k odvádění páry, jako i stojánek pro bezproblémové položení víka na pracovní desku, aniž by se poškodila.

Na víku dále najdete i přehledné okénko, kterým můžete sledovat přípravu jídla. Remoska je ale dostupná i ve vyhotovení bez okénka. Na víko je také napojený odnímatelný přívodní kabel.

Mísa je během provozu uložena na plastovém stojanu, který zároveň skvěle poslouží i při servírování.

Celé ovládání Remosky probíhá jediným tlačítkem, kterým se přístroj zapíná i vypíná. Remoska tedy nemá žádný termostat ani časovač. Pracuje při konstantní teplotě v rozmezí od 160 do 180 °C. Ovládání Remosky je tak skutečně jednoduché a zvládne ho opravdu každý.

Příkon modelu s objemem 4 litry je 580 W. V nabídce je ale i Remoska s objemem 2 litry a příkonem 400 W. 

Multifunkční využití dělá z Remosky opravdu všestranného kuchyňského pomocníka, se kterým můžete péct, dusit, smažit a ohřívat.

Výhody

  • kvalitní provedení
  • nepřilnavé materiály
  • odnímatelná rukojeť
  • průhledné okénko na víku
  • stojan vhodný i na servírování

Nevýhody

  • na víku zůstávají otisky prstů

Orientační cena

3300 Kč

Hodnocení

NÁŠ TIP: Přepracovanou verzi původní legendární Remosky jsme testovali i u nás v redakci. Jak jsme s ní byli spokojeni? Dozvíte se v naší podrobné recenzi doplněné aj o fotografie a video. 

2. REMOSKA T41/44 Tria - Multifunkční model 3 v 1

příkon 610 W • objem 4,5 l • průměr 28 cm • bez časovače • bez možnosti regulace teploty 

Remoska 741/44 Tria

Pro ty, kteří mají v oblibě multifunkční zařízení, jsme vybrali model Remoska 741/44 Tria. Tento přístroj spolehlivě zastoupí až tři kuchyňské pomocníky.

Ani tady nechybí mísa, resp. indukční hrnec, ve kterém probíhá celá příprava jídla. Je vyrobený z litého hliníku a má trojvrstvý nepřilnavý povrch. Díky této výbavě je vhodný dokonce i na sporák a lze ho tak používat i samostatně při vaření.

Hrnec má využitelný objem 4,5 l při vaření a 3 l při pečení. Průměr je 28 cm a výška 13 cm. Opatřený je i dvěma teplovzdornými úchyty odolnými až do teploty 220 °C. Remosku Tria díky tomu lze využívat i při pečení v troubě.

Oproti prvnímu modelu má tato Remoska v nabídce tři speciální víka. První víko s topným tělesem s příkonem 610 W je určeno k pečení. Je také vybaveno průhledným okénkem a odnímatelným přívodním kabelem.

Další soft-tlakové víko umožňuje pomalé vaření pod tlakem. Zkonstruováno je z bezpečnostního tvrdého skla a má také pojistný a regulační ventil.

Při používání remosky na sporáku zase oceníte skleněné víko z tvrdého odolného skla.

Součástí příslušenství je i stojan z tepelně odolného plastu pro pohodlné uložení Remosky.

Vzhledem k tomu, co všechno tato špičková Original Remoska nabízí, si z našeho hodnocení právem odnáší titul TOP model a doporučujeme ji každému, kdo hledá kvalitní zařízení. 

Výhody

  • multifunkční využití
  • hrnec vhodný i na sporák
  • ve výbavě se třemi víky
  • kvalitní zpracování
  • jednoduché ovládání
  • odnímatelný kabel

Nevýhody

  • vyšší cena

Orientační cena

4800 Kč

Hodnocení

3. REMOSKA D52F/10 4 l Dua Glass - Na pečení i vaření

příkon 580 W • objem 4 l • průměr 29 cm • bez časovače • bez možnosti regulace teploty

Remoska D51F/10 4 l

U originál Remosky ještě chvíli zůstaneme, protože modely od tohoto populárního československého výrobce mají co nabídnout. A to platí i o Remosce D51F/10 4 l.  

Tento elektrický hrnec na pečení má čtyřlitrový objem, což znamená, že v něm připravíte až 6 porcí jídel.

Lze ho používat klasicky jako troubu na pečení, tedy po zapojení do elektrické sítě, nebo také jako hrnec na vaření na sporáku.

K použití při pečení slouží víko s topným tělesem (s příkonem 580 W). To je vyrobeno z nerezového plechu a na vrchu má skleněné okénko.

Druhé víko, resp. skleněná poklička, je zhotoveno z tvrzeného bezpečnostního skla a poslouží k přikrytí hrnce během vaření.

Hrnec jako takový je vhodný k použití na všech typech sporáků - indukčním, sklokeramickém, plynovém i elektrickém.

Ani tento model, stejně jako všechny ostatní modely značky Remoska, nemá ve výbavě časovač ani termostat na regulaci teploty. Ovládají se jen za pomoci spínače.

Výhody

  • ve výbavě se dvěma poklicemi
  • lze používat na pečení, ale i vaření
  • hrnec vhodný na všechny typy sporáků
  • kvalitní, odolné zpracování
  • objem pro velkou rodinu

Nevýhody

  • vyšší cena

Orientační cena

3800 Kč

Hodnocení

4. ETA Pečenka 0133 90000 - Spolehlivý model za dobrou cenu

příkon 475 W • objem 4,3 l • bez časovače • bez možnosti regulace teploty 

ETA Pečenka 0133 90000

Cenově dostupnějšími alternativami populárních Remosek Original jsou tzv. pečenky, pocházející od výrobce ETA. Z této řady jsme pro vás vybrali ETA Pečenku 0133 90000. Co všechno nabízí a co má společné, ale i odlišné s Remoskami Original?

ETA Pečenka 0133 90000 je stejně jako Remoska elektrický hrnec určený v první řadě na pečení, ale připravované jídlo v něm také můžeme dusit nebo smažit.

Od Remosky Original se liší hrncem, který nemá oválný, ale čtvercový tvar. Je potažený teflonovým povrchem, který zabraňuje připálení jídla během přípravy.

Hrnec je uložený ve stojanu, který během celé doby provozu zůstává chladný. Díky tomu i díky dvěma rukojetím ho lze bezpečně používat i při servírování.

Samozřejmostí této pečenky je i čtvercová poklička s průhledným okénkem určeným ke kontrole jídla během jeho přípravy.

Pečenka se zapne jen tehdy, je-li správně "poskládaná", což může být pro někoho výhodou, ale pro jiného mínusem. Její součástí je totiž bezpečnostní pojistka, resp. kolíček, jehož životnost je u častého používání pečenky sporná.

I pře tento malý nedostatek musíme konstatovat, že pečenka ETA má opravdu co nabídnout a navíc i za přijatelnou cenu. Proto jí od nás patří odznak skvělý poměr Cena/výkon. 

Výhody

  • univerzální využití
  • nepřilnavé povrchy
  • bezpečnostní prvky
  • víko s průhledným okénkem
  • objem
  • přijatelná cena
  • receptář jako dárek

Nevýhody

  • bezpečnostní pojistka pro umístnění víka

Orientační cena

2500 Kč

Hodnocení

5. Princess 163030 - Ve výbavě s termostatem

příkon 1600 W • objem 4 l • bez časovače • s termostatem

Princess 163030

Další alternativou k originální Remosce je i model Princess 163030

Už na první pohled se od ostatních hodnocených modelů liší svým designem. Má obdélníkový tvar, bílé barevné provedení a netradiční bambusový podstavec sloužící i k servírování.

Mísa této elektrické pánve má keramický povrch s nepřilnavou úpravou. Je výjimečná v tom, že její vnitřek je rozdělený na dvě části a lze v ní tak připravovat dva druhy jídel současně.

Pánev má zároveň protiskluzovou úpravu, aby se s ní manipulovalo nejen pohodlně, ale i bezpečně. 

Ve spodní části pánve se nachází výhřevné těleso s odnímatelným přívodním kabelem, na kterém je umístěný termostat. Tato elektrická pánev tedy umožňuje (na rozdíl od ostatních hodnocených modelů) i regulaci teploty. Na termostatu však nejsou uvedeny přesné hodnoty, ale zkratky "min", "mid" a "max".

Poklop je vyroben ze skla, které odolá i vysokým teplotám. Vybavený je také otvorem pro únik páry.

Mísa má objem 4 l, a proto se hodí především do větších rodin. Příkon této elektrické pánve je 1600 W.

Výhody

  • design
  • indikátor provozu
  • termostat
  • odnímatelný přívodní kabel
  • pánev rozdělená na dvě části

Nevýhody

  • nutnost předehřívání

Orientační cena

1600 Kč

Hodnocení

6. SOGO SS-10011 - Do velké rodiny

příkon 1500 W • objem 5 l • průměr 32 cm • bez časovače • s termostatem 

SOGO SS-10011

Tak a přehoupli jsme se k zařízením z té nejnižší cenové kategorie. Sem patří i model SOGO SS-10011, který seženete už za cenu pohybující se kolem 950 Kč. 

V této elektrické víceúčelové pánvi lze smažit, dusit, vařit, zapékat i péct. Dosahuje příkon 1500 W.

Tvoří ji tři základní části - pánev, v níž probíhá příprava jídla, pokličky a stojan.

Podívejme se nejprve na pánev. Ta má okrouhlý tvar a speciální nepřilnavý povrch zabraňující připálení jídla. Zároveň je zárukou i jednoduché údržby.

Skleněná odolná poklička je vybavená ventilačním otvorem určeným k úniku páry.

Velmi významnou součástí je i stojan, který má dvě tepelně odizolovaná držadla. Na jeho spodní části se nacházejí gumové nožky pro maximální stabilitu a bezpečnost.

Ke stojanu se připevňuje i regulátor teploty s napájecím přívodem. Termostat lze nastavit v několika teplotních stupních.

Výhody

  • multifunkční využití
  • nepřilnavé povrchy
  • možnost regulace teploty
  • velký objem, vhodná do větší rodiny
  • výhodná cena

Nevýhody

  • slabší provedení

Orientační cena

950 Kč

Hodnocení

7. Tristar PZ-2963 - S malým objemem

příkon 1500 W • objem 1,75 l • průměr 30 cm • bez časovače • s termostatem 

Tristar PZ-2963

Výběr nejlepších remosek uzavíráme modelem Tristar PZ-2963. Ten je vhodný především pro méně náročné uživatele, kteří hledají jednoduché zařízení za výhodnou cenu.

Tato elektrická pánev se od předchozích modelů liší v první řadě menším objemem, konkrétně 1,75 l, což značí její využití pro jednotlivce nebo dvoučlennou rodinu.

Disponuje výhřevným tělesem s příkonem 1500 W a možností nastavení teploty v pěti teplotních stupních - v rozmezí od 110 do 280 °C.

Tvoří ji tři části - skleněná poklička s otvorem na odvádění přebytečné páry, stojan a samotná pánev.

Za zmínku rozhodně stojí i nízká cena kolem 100 Kčza kterou tato spolehlivá elektrická pánev na pečení může být vaše.

Výhody

  • jednoduché ovládání
  • možnost volby teploty
  • nepřilnavé povrchy
  • všestranné využití
  • výhodná cena

Nevýhody

  • objem jen 1,75 l - jen do malých rodin

Orientační cena

1000 Kč

Hodnocení

Jak vybrat remosku?

hodnocení recenze remosek

Remoska je poměrně jednoduchý kuchyňský spotřebič, který nejčastěji tvoří jen tři části. Velmi snadno se ovládá a její zapnutí i vypnutí probíhá zpravidla stisknutím jediného tlačítka. 

I přes svou jednoduchost disponuje více důležitými parametry, které je třeba při výběru vhodného modelu do vaší kuchyně zvážit. Jde například o objem, velikost, ale i příkon.

Čeho všeho tedy je třeba si při výběru remosky všímat, abyste si pořídili model, který bude odpovídat vaším požadavkům?

Co je remoska a z čeho se skládá?

Možná patříte k mladším ročníkům a s remoskou jako takovou doteď nemáte žádné zkušenosti. V tom případě byste měli vědět, že jde o elektrické zařízení, které lze v podstatě přirovnat k troubě. 

Na rozdíl od klasické trouby je ale remoska kompaktnější a v případě potřeby je možné ji jednoduše přenést. Má nižší spotřebu energie a je tedy úspornější.

Lze v ní péct, zapékat, smažit, ale také dusit nebo rozmrazovat a ohřívat. 

Remoska Original je československým vynálezem, který byl poprvé vyroben roku 1957 a registrovanou ochrannou známku získal o sedm let později.

I přes to, že originál je jen jeden, název "remoska" se uchytil natolik, že se jím dnes označují všechna zařízení tohoto typu (pekáče s vyhřívaným dnem).

Remoska a její části 

Pánve na pečení se skládají ze tří částí, a to hrnce, víka a stojanu.

Do stojanu se vkládá hrnec s víkem. Úlohou stojanu je také oddělit horkou část remosky od povrchu, na kterém je položená, a předejít tak případnému popálení. Právě stojan zůstává během celého provozu remosky nechladnější.

Pro jednoduchou manipulaci s remoskou najdete na stojanu praktické úchytky.

V hrnci už probíhá samotná příprava jídla. Hrnce remosek bývají vyrobeny z hliníku a potaženy teflonem, který má vynikající nepřilnavé vlastnosti.

Odnímatelné víko představuje velmi podstatnou část remosky, protože je v něm zabudovaná tepelná spirála. Nachází se v něm také spínač pro zapnutí a vypnutí zařízení.

Kombík zjistil

Kombík radí

Remoska prorazila i ve světě, konkrétně v Anglii. Ke svým narozeninám ji dostal dokonce i princ Charles. 

Jak vybrat remosku? Čeho všeho si při koupi všímat?

Při výběru remosky myslete v první řadě na její velikost a objem, ale také na příkon, nabízené funkce a použité materiály. Jen tak si totiž pořídíte model vhodný i do vaší domácnosti.

Objem

Objem je při výběru remosky jedním ze základních kritérií a odvíjí se od velikosti vaší rodiny, resp. od množství jídla, které v remosce plánujete připravovat.

To znamená, že čím větší rodina, tím víc jídla, takže při pečení nepochybně oceníte remosku s velkým objemem. Platí, že modely s objemem kolem 4 l jsou vhodné pro tří- až čtyřčlenné rodiny.

Jednotlivci a dvoučlenné rodiny si zase vystačí s modelem s objemem 2 l.


Příkon

Když už víte, jaký objem remosky potřebujete, podívejme se společně na příkon. Ten je udávaný ve Wattech, s označením W.

O příkonu byste také měli vědět, že přímo souvisí s objemem remosky. Tedy čím větší remoska, tím větší i příkon, a to platí i opačně. A tedy, čím větší příkon, tím také vyšší náklady na elektrickou energii.

Větší modely mají větší příkon, který se pohybuje mezi 550 a 600 W. Menší modely zase disponují příkonem kolem 400 W.


Tvar hrnce

Nejčastěji se můžete setkat s remoskami okrouhlého tvaru. Jejich výhodou je, že se v nich jídlo nepřichytává po rozích tak, jako u remosek čtvercového nebo obdélníkového tvaru.


Rozměry a hmotnost

Při výběru byste neměli zapomínat ani na rozměry remosky a její hmotnost.

Tyto parametry jsou důležité především v případě, že máte menší kuchyň a málo úložného prostoru, ale i v případě, že plánujete remosku přenášet, například na chatu.


Funkce

Remosky, elektrické hrnce na pečení nebo tzv. pečenky jsou jednoduchá zařízení, která nenabízí žádné extra funkce. I přesto se však jednotlivé modely mohou od sebe navzájem lišit následujícími vlastnostmi:

  • Odnímatelný kabel - nejnovější modely už obvykle umožňují odpojit kabel od víka, díky čemuž můžete remosku pohodlně položit na stůl a servírovat z ní a zároveň ji i snáze uskladníte.
  • Víko s průhledným okénkem - některé modely mají na víku i průhledné okénko, které umožňuje mít přípravu jídla neustále pod kontrolou.
  • Soft-tlakové víko - remosku s tímto druhem víka budete moct používat při pomalém vaření pod tlakem.
  • Hrnec s víceúčelovým využitím - některé hrnce na pečení umožňují použít nádobu například i při vaření na sporáku nebo při pečení v klasické troubě.
  • Termostat - díky termostatu můžete regulovat teplotu v remosce.

Jak remosku správně používat?

Použití remosky je opravdu velmi jednoduché, dokonce jednodušší než použití klasické trouby.

Stačí do remosky vložit jídlo, přikrýt víkem, zapojit do elektrické sítě a stisknout spínač. To je celé. Není nutné žádné předehřívání ani nastavování teploty nebo nějakého programu.

Drtivá většina remosek totiž neumožňuje regulaci teploty, během provozu vždy pracuje při teplotě od 160 do 180 °C. Tato teplota je ideální při přípravě většiny pokrmů a surovin.

Elektrický hrnec na pečení také není vybaven žádným časovačem - čas přípravy je proto třeba si sledovat. V porovnání s běžnou troubou je absence této vlastnosti pro mnoho uživatelů nevýhodou.

A teď pár praktických rad k používání remosky. Remosku byste nikdy neměli předehřívat, tedy neměla by běžet naprázdno. Důležité je také přiměřené naplnění, doporučuje se od cca 2/3 výšky remosky. Jídlo by se určitě nemělo dotýkat víka.

Stejně jako běžnou troubu ani remosku byste během provozu neměli zbytečně otvírat. 

Pokud potřebujete jídlo promíchat, rozhodně nesahejte po kovových předmětech.

Proč se rozhodnout pro elektrický hrnec na pečení? Remoska a její výhody

  • Elektrické hrnce na pečení se snadno obsluhují, při jejich používání se nemusíte trápit nastavením správného programu ani teploty. Lehce si s ní poradí i méně zkušení kuchaři či začátečníci.
  • Remosky jsou v porovnání s klasickou troubou energeticky úspornější. 
  • Připravované jídlo v nich lze nejen péct, ale i dusit, smažit nebo ohřívat.
  • Elektrické hrnce na pečení, tzv. pečenky, jsou kompaktní, snadno se uskladňují i přenášejí.

Nejčastěji kladené otázky při výběru remosky

1. Jakou remosku si vybrat?

Na trhu najdete mnoho elektrických hrnců na pečení, které se od sebe obvykle liší nabízeným objemem a tedy i příkonem, také designem a v neposlední řadě i cenou.

Vybírat můžete z více moderních modelů Remoska Original, které jsou nástupci legendární československé Remosky. Právě tyto remosky se v současnosti těší největší popularitě, protože pocházejí z rukou výrobce, který stojí za Remoskou, jakou si mnoho z vás pamatuje z našich dob.

V nabídce jsou i elektrické hrnce na pečení, tzv. pečenky od výrobce ETA nebo GUZZANTI.

Bez ohledu na to, pro kterou značku se rozhodnete, myslete na základní parametry. Vybírejte  podle velikosti vaší rodiny, ale i velikosti vaší kuchyně nebo vlastností, které u svého nového pomocníka uvítáte.


2. Co všechno lze v remosce připravovat?

Remoska má multifunkční využití a připravíte v ní toho opravdu dost - ať už maso podle vaší chuti, zapečené těstoviny, koláče, buchty, pizzu, ryby, zeleninu, rýži, brambory a mnoho dalšího.


3. Jaké programy elektrický hrnec na pečení nabízí? 

Elektrické hrnce na pečení neboli pečenky či remosky nenabízejí žádné programy. Můžeme je jen vypínat a zapínat, jde tedy o opravdu jednoduchá zařízení, což je v podstatě jejich výhodou.


4. Umožňuje remoska regulaci teploty? 

Většina remosek neumožňuje regulaci teploty. Pracují totiž s teplotou od 160 do 180 °C, která je považována za ideál na přípravu drtivé většiny pokrmů.

Najdou se ale i takové modely, které jsou vybaveny  termostatem s možností navolení teploty z více teplotních stupňů.


5. Je remoska úspornější než běžná elektrická trouba?

Velkou výhodou remosky v porovnání s běžnou troubou je právě její energetická úspornost. Remoska je menší a všechno v ní vzniklé teplo je využívané rovnou na přípravu pokrmu a ne i na ohřev mohutné objemné trouby.


Ohodnoťte náš článek

Celkové hodnocení: 5 / 5. Počet hlasů: 1