RECENZE: Minus-age.cz - stárněte pomaleji a ve zdraví

Minus-Age.cz recenze

Chcete se cítit fit, mladě a zdravě i v pokročilém věku? Na to je třeba myslet co nejdříve! Správnou životosprávou a přístupem ke svému tělu a životu celkově si můžete výrazně zkvalitnit nejen další roky svého života, ale také stáří. Kromě dostatku pohybu, zdravé stravy a pravidelného spánku nám k tomuto cíli pomůže také moderní medicína. Ta naštěstí v posledních letech postupuje velmi rychle a neustále nabízí něco nového. 

Pokud hledáte, jak zpomalit proces biologického stárnutí a zachovat si mladistvý vzhled a prodloužit si život, čtěte dál - v naší recenzi se totiž zaměříme na doplňky stravy, které přesně tohle slibují!

Minus Age - o značce

Značka Minus Age představuje zcela inovativní koncept. Minus Age je, jak napovídá už název této produktové řady, jedinečný soubor anti-aging výrobků. Jejich hlavním cílem je především napomoci ošálit narůstající věk u každého z nás.

Jedná se o ověřené produkty se špičkovými výsledky ve studiích dlouhověkosti. Prvním z nich byl konkrétně NMN, později přibyly například i resveratrol či magnesium, momentálně se v nabídce nachází i lipozomální vitamín C.

Jedná se tak o specifické doplňky stravy a vitamíny. Důraz je u nich kladen především na výběr čistých surovin.

Zakladatelé značky věří, že právě prostřednictvím maximální kvality je možné dosáhnout dlouhého života naplněného zdravím.

Výrobky jsou testovány, opatřeny certifikací mezinárodních regulátorů a současně je jejich složení plně veganské a bez GMO.

Kdo za značkou Minus Age stojí?

U zrodu konceptu Minus Age stáli dva lékaři. A to MUDr. Jan Pavel Novák a MUDr. Pavel Borský PhD.

Právě MUDr. Borský je nejen lékařem a zakladatelem celého projektu, ale také vědcem.

A svoje odborné znalosti nyní aktivně využívá ve vlastním projektu.

Jeho odborná činnost přitom vychází z přímočaré myšlenky:

Věda lidský život dokáže prodloužit a umí ho i prodloužit ve zdraví. Jedná se tak o jedinečnou šanci, kterou by člověk jednoznačně měl využít. A s Minus Age získáte takovou možnost.

Prémiové doplňky stravy Minus-Age s českou výrobou

Několik projektů také spojilo s Minus Age svoje jméno a značku podporuje.

Jedná se konkrétně o:

  • Bačkovský spol. s.r.o
  • LocusMed
  • Váš praktik

Proces stárnutí a fungování produktů Minus Age

Stárnutí je přirozeným fyziologickým dějem. Projevuje se jakožto přirozené ubývání vitality.

Během stárnutí dochází ke snižování efektivity a účinnosti fungování organismu, hromadění defektů v organismu a poklesu schopnosti organismu defekty opravovat, nahrazovat vadné či odumřelé buňky novými.

Navíc je organismus náchylný na rozvoj celé řady onemocnění.

Exponenciálně stoupá riziko rakoviny, nemocí oběhové soustavy, plic, ledvin nebo cukrovky.

Příčiny stárnutí tak musíme hledat již na úrovni molekul a buněk. Každý metabolický proces přináší určité chyby.


Samy o sobě jsou drobné a nemají přílišný význam. Dochází však k jejich postupnému kumulování, což se manifestuje navenek právě jako stárnutí.

Tyto chyby lze rozdělit do několika základních skupin, kterým se říká znaky stárnutí. Je jich celkem devět.

Patří k nim mimo jiné poškození mitochondrií, nestabilita genetické informace nebo přibývání senescentních buněk.

Pokud se tyto chyby začnou kumulovat rychleji, vede to zároveň i ke zrychlenému výskytu projevů stárnutí.

A zároveň tento mechanismus odpovídá na základní otázku, jak celý tento děj pokud možno zastavit nebo alespoň zbrzdit.

Při prvních příznacích stárnutí jednoduše má smysl začít tělu dodávat látky, o které postupně přichází.

A to ideálně právě to v koncentrované formě pomocí suplementů.

Proč si vybrat doplňky stravy od Minus Age?

Hlavních výhod Minus Age existuje hned několik:

Vědecký přístup

První zásadní předností je vědecký přístup. Veškeré látky jsou voleny s maximální pečlivostí. Jejich účinnost je podložena vždy vědeckými studiemi.

U jednotlivých produktů je posuzován mechanismus účinku na buněčné úrovni i míra pozitivního dopadu na jedince a samozřejmě též bezpečnost.

Poznatky z lékařské praxe

Teoretické vědecké poznatky se v Minus Age propojují s praxí.

Tento projekt se opírá především o vědomosti z praktického lékařství, které je vysoce komplexní a zároveň intenzivně akcentuje význam preventivní péče.

 Tým odborníků se tak snaží především onemocněním předcházet, nejen je posléze řešit.

Kvalitní vstupní složky

Jednotlivé složky jsou zajišťovány s pečlivostí v maximální možné kvalitě. Celý výrobní proces probíhá v tuzemsku.

Využívá však některých importovaných surovin, jež jsou ale podrobeny důslednému testování. To deklaruje, že neobsahují nežádoucí příměsi. 

Na ověřování kvality surovin se podílí mimo jiné i experti z Masarykovy univerzity.

NÁŠ TIP: V e-shopu minus-age.cz právě probíhá vánoční akce 5+1 produkt zdarma. Dostanete je i v dárkovém balení rovnou pod stromeček.

Recenze - oblíbené produkty

V rámci naší recenze jsme pro Vás vyzkoušeli hned několik produktů z řady Minus Age.

Doplňky stravy nám přišly hezky a bezpečně zabalené, v balíčku jsme našli také brožuru s důležitými informacemi.

Tablety jsou u všech typů doplňků stejné - jedná se o želatinové kapsle plněné účinnou látkou.

Aby zbytečně nedocházelo k záměně, doporučujeme si uložit denní dávky do lékovky. 

A teď už si tedy pojďme představit jednotlivé produkty.

Minus-Age Liposomal C

Vitamín C je klíčový pro celkové zdraví a pohodu.

Mezi jeho hlavní funkce patří:

  • Podpora imunitního systému - vitamín C pomáhá stimulovat produkci bílých krvinek, které bojují proti infekcím a nemocem.
  • Zdraví kůže - “céčko" je silný antioxidant, který chrání kůži před poškozením způsobeným volnými radikály. Také podporuje produkci kolagenu, který je důležitý pro pružnost a zdraví kůže.
  • Zdraví srdce - některé studie naznačují, že vitamín C může snižovat riziko srdečních onemocnění tím, že pomáhá regulovat krevní tlak a cholesterol.
  • Zdraví očí - vitamin C může pomoci snížit riziko vzniku katarakty a degenerace makuly, které jsou běžné příčiny zrakových problémů u starších lidí.
  • Podpora zdraví kostí - vitamín C je důležitý pro tvorbu kolagenu, který je základní složkou kostí, zubů a dásní.
  • Zdraví nervového systému - céčko hraje roli v produkci neurotransmiterů, které pomáhají řídit funkce mozku a nervového systému.

Lipozomální vitamín C je forma vitamínu C, která je navržena tak, aby byla pro tělo snáze stravitelná a vstřebatelná. 

Lipozomy jsou malé částice tvořené lipidy (tuky), které obalují a chrání vitamín C, čímž zabraňují jeho rozkladu v trávicím systému. Díky tomu je možné vstřebat více vitamínu C přímo do buněk, kde je potřebný.

Tato metoda vstřebávání vitamínu C může být obzvláště výhodná pro lidi, kteří mají problémy s trávením nebo pro ty, kteří potřebují vysoké dávky tohoto vitamínu. Lipozomální vitamín C se často prodává ve formě doplňků stravy v prášku nebo kapaliny.

Liposomal C od Minus Age obsahuje 90 kapslí (kůru na 3 měsíce), přičemž jedna kapsle pojme 420 mg lipozomálního vitamínu C.

Užívá se jedna kapsle denně a přípravek je určen pouze pro dospělé osoby.

Resveratrol Minus-Age.cz

Resveratrol vykazuje pozitivní účinky při prodloužení života.

Resveratrol je typ přírodního fenolu a silného antioxidantu, který se nachází především v kůži a semenech hroznů, borůvkách, malinách, mulberries a v některých ořechech a rostlinách, jako jsou jehličnany.

Je to také klíčovou složkou v červeném víně, což je jeden z důvodů, proč se červené víno často považuje za zdravé pro srdce, pokud je konzumováno s mírou.

Resveratrol je známý svými mnoha potenciálními zdravotními výhodami, včetně ochrany srdce a cév, snižování zánětu, podporou dlouhověkosti a bojem proti některým formám rakoviny. Je také studován pro jeho možný vliv na zpomalení procesu stárnutí.

Resveratrol má širokou škálu potenciálních zdravotních přínosů.

Zde jsou některé z nich:

  • Ochrana srdce - resveratrol může pomáhat chránit srdce a cévy tím, že snižuje "špatný" cholesterol, zvyšuje "dobrý" cholesterol a zlepšuje funkci cév.
  • Prevence rakoviny - některé studie naznačují, že resveratrol může snižovat riziko některých typů rakoviny, včetně prsu a tlustého střeva.
  • Ochrana mozku - může pomáhat chránit mozek před poškozením a zlepšit jeho funkci. Některé studie naznačují, že by mohl také pomoci zpomalit proces stárnutí mozku.
  • Zvládání cukrovky - resveratrol může pomoci snižovat hladinu cukru v krvi a zlepšit citlivost na inzulín, což je důležité pro lidi s cukrovkou typu 2.
  • Ochrana kloubů - některé výzkumy naznačují, že resveratrol může pomoci zmírnit symptomy artritidy a zlepšit zdraví kloubů.
  • Prodloužení života - ačkoli je tato oblast výzkumu stále v plenkách, některé studie naznačují, že resveratrol může pomoci prodloužit život tím, že ovlivňuje geny spojené s dlouhověkostí.

Resveratrol od Minus Age se vyznačuje především čistým složením bez GMO a bez látek živočišného původu, navíc je produkt plně testovaný na účinky i kvalitu. Účinná látka je zde získávána zejména z vinné révy. 

Jedno balení obsahuje 30 kapslí (v každé najdeme 250 mg resveratrolu) - kůra vám vystačí na měsíc užívání. 

Magnesium Minus-Age.cz

Magnesium v nejlepší formě.

Magnesium, česky jako hořčík, je další nezbytnou látkou pro správné fungování lidského těla. Jeho nedostatek se projevuje nadměrnou únavou, psychickým vyčerpáním i křečemi a tiky.

Tato forma hořčíku navíc zajistí, že se látka lépe vstřebá do organismu, s čímž mají někteří jedinci problémy a musí tak užívat další podpůrné vitamíny. 

Balení obsahuje 90 kapslí, přičemž užíváme 3 kapsle denně. Jedno balení je tedy určeno na měsíc. Magnesium od Minus Age není vhodné pro děti a neslouží jako náhrada pestré stravy. 

NMN Minus-Age.cz

Cesta ke zpomalení stárnutí nové generace.

Velmi zajímavým doplňkem je také NMN neboli Nikotinamid mononukleotid. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, jedná se o jednu z prvních látek vůbec, u které byly jednoznačně prokázány souvislosti se zpomalením stárnutí. 

Tato látka je v těle běžně přítomna. Nicméně s postupujícím věkem jí ubývá a tělo si již NMN nedokáže tvořit v takovém množství jako dříve.

K čemu vlastně NMN slouží?

  • celková vitalita
  • správná regulace energie
  • jedná se o látku, která se podílí na procesech v mitochonriích, a tak přímo zpomaluje stárnutí buněk a zlepšuje buněčný metabolismus.

Balení NMN od Minus Age obsahuje 30 kapslí, přičemž každý den užíváme jednu kapsli společně se sklenicí vody.

Balení tedy vychází na měsíc užívání.

Se stoupajícím věkem však můžete dávkování zvýšit až na tři tablety denně, nicméně to už je vhodné konzultovat s lékařem. 

Zkušenosti s Minus-Age.cz

Poziutivní zkušenost s e-shopem nemáme pouze my, ale sdílejí ho i další zákazníci. Pozitivní ohlasy najdete na jejich Instagramu, ale i na srovnávacím portálu Heureka.

Minus-age.cz zkušenosti zákazníků

Minus-Age si drží hodnocení na 100%.

Ohodnoťte náš článek

Celkové hodnocení: 0 / 5. Počet hlasů: 0

O autorovi

Lenka Riganová
 

Lenka je hrdou absolventkou mediálních studií na Prešovské univerzitě v Prešově. Má ráda knihy, procházky za jakéhokoli počasí, ale ze všeho nejraději má psaní. 

Rada zkouší nové věci a o své pocity a postřehy se dělí s ostatními. V redakci má na starosti testování spotřebičů. Lenka má velké zkušenosti z práce pro mobilního operátora (soda.o2.sk), kde se věnovala hodnocení telefonů. 

Více článků od tohoto autora