Proteinové máslo Hazelnut Spread od Gymbeam - Recenze a zkušenosti

Proteinové máslo Hazelnut Spread
  • proteinové lískooříškové máslo
  • 29 g bílkovin v 100 g
  • neobsahuje palmový olej, přidaný cukr, sůl
  • cena od 190 Kč

Oříšková másla se dnes těší velké oblibě. A pokud jsou navíc proteinové, je to přímo 2 v 1. Skvělý pamlsek v kombinaci s doplněním potřebných bílkovin do našeho jídelníčku.

Na výběr máme z množství variant - arašídové, mandlové, kešu, lískové, nebo různé kombinace ořechů. Konzistencí můžou být jemné nebo křupavé s kousky oříšků. Proteinové, ochucené, přírodní či s přidanými látkami.

Mě zaujalo lískooříškové máslo Hazelnut Spread od Gymbeam, které je bez přidaného cukru, soli a palmového oleje. Ale zakládám si především na chuti.

Pojďte se s námi podívat, jak máslo v recenzi dopadlo.

Proteinové máslo Hazelnut Spread od Gymbeam - Recenze a zkušenosti

Největší lahůdka je určitě Nutella, to se shodneme. Chutná výborně, ale se zdravým životním stylem nemá nic společného, navíc obsahuje palmový olej. Na trhu dnes najdete mnoho jiných másel z lískových ořechů, které vám udělají větší službu. Chutnají skvěle, mají mnohem víc vitamínů a zabezpečí tělu množství vlákniny. 

Lískové ořechy se vyznačují především vysokým podílem kyseliny listové (vitamín B9), která je důležitá pro tvorbu červených krvinek, růst tkáně a správnou funkci buněk. 100% lískové máslo může být účinnou prevencí rakoviny nebo onemocnění srdce díky vyváženému poměru nasycených a nenasycenýcn tuků. Také podpoří trávení a zdravé vyprazdňování. 

Hazelnu Spread je proteinové oříškové máslo, které obsahuje 100% čisté pražené lískové oříšky, bezlaktózový izolát syrovátkové bílkoviny a kvalitní holandské kakao, které podtrhne jeho chuť. V porovnáním s jinými másly vyniká především složením. Ve 100 g obsahuje 29 bílkovin, neobsahuje žádný palmový olej ani přidaný cukr či sůl.

  Chuť: 8 / 10

Nečekejte žádnou přeslazenou Nutellu. Té se chutí nevyrovná nic, nebudeme si lhát. Hazelnut Spread mě však příjemně překvapilo. Obávala jsem se, že bude mdlé chuti, ale naopak, holandské kakao mu dodalo výbornou příchuť. Je jemně nahořklé, což mi nevadí. 

Máslo je husté, olejnaté. Konzistence je velmi příjemná, vláčná. Pokud ho necháte v pokojové teplotě, je jemně tekuté, tak akorát. Těžko se rozpouští v ústech, máte pocit jakoby jemného "písku", což je pro 100% oříšková másla typické. Velmi mi chutná přidané do ovesné kaše, nebo na lívance. 

Proteinové máslo Hazelnut Spread

   Složení: 9 / 10

Složení Hazelnut Spread: 100% čisté pražené lískové oříšky, bezlaktózový izolát syrovátkové bílkoviny, BCAA (L-leucin, L-valin a L-izoleucin), sušený kakaový prášek, rostlinné oleje [Rostlinné triglyceridy se středně dlouhým řetězem (MCT) z kokosového oleje, příchuti, emulgátor (sodná sůl karboxymetylcelulózy), sladidlo (sukralóza), vanilkové krystaly].

Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.

Alergenové upozornění: vyrobeno v zařízení, které také zpracovává produkty obsahující mléko, vejce, sóju, pšenici, korýše, rybí tuk, lískové ořechy a arašídy.

100 g másla obsahuje 630 kcal. 

Máslo tvoří 100% lískové oříšky, BCAA, kakaový prášek, rostlinné oleje - vše jsou to ingredience, které opravdu nejsou doplněné o žádné chemické konzervanty. Líbí se mi, že je přírodní, bez palmového oleje a cukru. Měly by se mu vyhýbat těhotné a kojící ženy a děti. Alergici by měli být také na pozoru. 

Proteinové máslo Hazelnut Spread složení

  Využití: 10 / 10

Máslo můžete jíst klidně jen tak, lžičkou. Ale pozor, hrozí, že ho sníte na 3 posezení 🙂 Je výbornou přísadou do pečení, ovesné kaše, jogurtů nebo k ovoci.

Proteinové máslo Hazelnut Spread recept

  Cena: 7 / 10

Za 340g balení zaplatíte 190 KčMyslím si, že je to celkem přiměřená cena, ale já jsem ho spotřebovala dost rychle. Škoda, že nevyrábí aspoň 500G balení. Snědla jsem ho ke snídaňové kaši za pár dní.

Výhody a nevýhody

  • obsahuje až 29 g bílkovin
  • neobsahuje sůl, cukr ani palmový olej
  • obsahuje vitamíny a minerály, v přiměřené dávce je zdraví prospěšné
  • je vhodné k přímé konzumaci, ale i na vaření a pečení
  • cena
  • nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy
  • nevhodné pro alergiky
  • malé balení
Proteinové máslo Hazelnut Spread balení

  Můj celkový dojem a výsledek: 8 / 10

Lískooříškové máslo Hazelnut Spread mi velmi chutnalo. příjemnou sladko-hořkou chuť, není umělé. Neobsahuje konzervanty a přidaný palmový olej, cukr ani sůl. Je složené ze 100% lískových oříšků a obsahuje 29 g bílkovin.

Mně nejvíc chutná přidané do ovesné kaše nebo na palačinky, doplní můj denní příjem bílkovin zdravou cestou. Jediné minus je zbytečně malé balení, máslo jsem snědla velmi rychle. Hodlám si však vzápětí objednat nové.

Ohodnoťte náš článek

Celkové hodnocení: 0 / 5. Počet hlasů: 0

  • 28. března 2019

O autorovi

Veronika Ivánová
 

Veronika vystudovala Masmediální komunikaci a proto její práce v novinách, či psaní článků nejsou cizí. Zbožňuje cestování a jak říká, minula by poslední peníze na jakýkoliv výlet (a dobré jídlo). Rada sportuje a zajímá se o módu, kosmetiku a lifestyle.

Více článků od tohoto autora

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: