Domácí pekárna Delimano Joy – Recenze a zkušenosti

pekaren Delimano Joy
  • domácí pekárna
  • výkon 620 W
  • bochník 500 nebo 750 g
  • cena od 80 

O domácí pekárničce a pečení vlastního voňavoučkého chleba jsem snila už dlouho. Jaksi jsem však nedokázala sebrat dostatek odvahy a pustit se do toho. Ano, vím, ono se sice říká, že domácí pekárna peče sama, jenže někdo do ní musí vložit potřebné ingredience ve správném množství a navolit ten správný program.

Ale, protože sny se mají plnit, nabuzená svými dosavadními kulinářskými úspěchy jsem se rozhodla, že si domácí pekárničku přece jen pořídím.

Volba byla jasná - domácí pekárna Delimano Joy. A to nejen proto, že v poslední době na mě vykukovala z každé strany a křičela "Kup si mě", ale především proto, že v mé kuchyni už mám více pomocníků této značky a s každým jsem víc než spokojená.

Bude to tak i s domácí pekárnou Delimano Joy? V následujících řádcích vám přináším své osobní zkušenosti s touto domácí pekárničkou, první chlebové pokusy, ale také postřehy, na něž jsem během používání této pekárny přišla. Tak s chutí do toho! 🙂

Domácí pekárna Delimano recenze

Proč si koupit domácí pekárnu?

Možná, že patříte k těm, kteří stále váhají, zda si domácí pekárnu koupit nebo nekoupit. Přece jen nejde o malou investici, nad níž v případě jejího "neúspěchu" jen tak mávnete rukou. V následujících řádcích vám prozradím důvody, pro něž se koupě domácí pekárny mně osobně vyplatila.


Víte, co jíte

Toto byla moje hlavní motivace, která nakonec vedla až k samotné koupi. Chléb, který kupujeme z obchodu, totiž může být dobrý, voňavý, křupavý, ale nikdy nevíte, co do něj pekaři přidali, aby si tyto své vlastnosti ponechal co nejdéle. Může přitom jít o různé konzervanty a stabilizátory.

Když si upečete vlastní domácí chléb, nevydrží vám sice možná tak dlouho jako ten z obchodu, ale na druhé straně aspoň můžete mít jistotu, že v něm nejsou žádné přidané látky.


Úspora

S domácí pekárnou můžete i ušetřit, i když se to kvůli prvotní investici nemusí zdát. Domácí pekárna je však během provozu úspornější než například trouba. Ušetřit lze také na samotném chlebu, jehož cena je v případě toho domácího za jeden bochník nižší. 


Téměř bez práce

Jednou z největších výhod domácí pekárny je bezpochyby také jednoduchá obsluha. Stačí do ní vložit potřebné ingredience, zvolit program, vybrat barvu kůrky a spustit. O všechno ostatní se postará pekárna. Umíchá těsto, nechá ho vykynout a upeče chléb. 


Univerzální využití

Domácí pekárna neposlouží jen k pečení chleba, ale pomůže také s mícháním těsta, s jeho kynutím a velká část modelů umožňuje dokonce i přípravu domácích džemů a jogurtů. 

Mít doma vlastní pekárnu s sebou přináší množství výhod, a to nejen ty výše zmíněné. Každý si ji totiž může oblíbit z jiného důvodu.

A teď už pojďme ke konkrétnímu modelu Delimano Joy a k mým zkušenostem.

První dojem (video)

Domácí pekárna Delimano Joy ke mně domů dorazila zabalená ve velikánské krabici. No, nejde právě o malé zařízení, které na kuchyňské lince ani nespatříte nebo v případě potřeby rychle a snadno někam uklidíte. Počítejte tedy s tím, že pro tohoto domácího pomocníka budete muset najít patřičné místo. Pekárna má ale příjemný a nevtíravý design a neutrální bílou barvu.

Provedení vypadá celkově velmi kvalitně, nic neskřípe, nevrže, vše pevně sedí a pěkně přiléhá. Horní část je složená z víka, pod nímž se nachází vyjímatelný koš. Na víku se nachází průhledné okénko, které umožňuje sledovat proces výroby chleba. Hned pod ním jsou uvedeny jednotlivé programy, znovu však (jako u většiny Delimano produktů) v anglickém jazyce. 

Pod víkem je umístěn ovládací panel s tlačítky, prostřednictvím něhož lze pekárnu ovládat. Na boku se nachází otvory pro odvádění vzduchu.

Spolu s pekárnou se při dodání v krabici nacházel i návod k použití a příslušenství v podobě odměrky, odměrné lžičky a háku.

pekárna Delimano Joy balení
Domácí pekárna Delimano Joy balení

Pekárna je dodávaná ve velké krabici.

Domácí pekárna Delimano Joy zkušenosti

Součástí je i návod k použiti. 

Domácí pekárna Delimano Joy

Nechybí ani příslušenství v podobě odměrky, odměrné lžičky a háku.

NÁŠ TIP: Uvažujete, že byste si v nejbližší době měli pořídit mixér? Pokud se vám zároveň zamlouvá značka Delimano, přečtěte si naši recenzi ponorného mixéru Delimano 3v1.

Co všechno domácí pekárna Delimano Joy dokáže?

I když domácí pekárna Delimano Joy slouží primárně k pečení chleba, dokáže toho mnohem víc. Nabízí až 12 programů - pro pečení základního chleba, francouzský chléb, celozrnný chléb, rychlý program, sladký chléb, těsto, bezlepkový chléb, koláč, džem, jogurt, míchání, pečení. To tedy znamená, že kromě chleba podle vlastní chuti můžete v pekárně připravit i vlastní domácí džem nebo jogurt.

Při pečení chleba je možné vybrat si ze dvou velikostí bochníku, a to 500 a 750 gramů. Na výběr máte i barvu kůrky - světlá, střední a tmavá.

Pekárna je také vybavena funkcí odloženého startu až na 13 hodin, která pekárnu spustí v nastavený čas. Díky této vychytávce lze pečení nastavit na noc a ráno si tak vychutnat čerstvě upečený chléb. V případě, že pekárna není odpojena ze sítě, je chléb po dopečení udržován teplý ještě jednu hodinu.

Pekárna je během provozu poměrně tichá, takže během noci neruší ani v menší domácnosti.

Delimano Joy domácí pekárna zkušenosti

Pekárna má bílé barevné provedení, se kterým zapadne do kuchyně jakéhokoliv stylu. 

Domácí pekárna Delimano Joy vnitřek

Otevíratelné víko pro vkládání ingrediencí dovnitř. 

Vnitřek domácí pekárna Delimano Joy

Uvnitř pekárny se nachází vyjímatelná nádobka na chléb.

Vnitřek domácí pekárna Delimano Joy

Nádobku lze vyndat pootočením proti směru hodinových ručiček a nazvednutím. 

NÁŠ TIP: Pokud jste si stejně jako my oblíbili produkty od výrobce Delimano, pak si určitě přečtěte, jaké máme zkušenosti s horkovzdušnou fritézou Delimano Air Fryer.

Technické parametry

Příkon

650 W

Objem připraveného bochníku

500 a 750 g

Počet programů

12

Použití domácí pekárny

V souvislosti s domácí pekárnou se velmi často zmiňuje její jednoduchá a nenáročná obsluha. A ono je to opravdu tak. Větší část práce udělá za vás, ale i přesto je velmi důležité, co a jak do ní vložíte. A o tom se už určitě na vlastní kůži přesvědčila nejedna hospodyňka. Ne vždy vám totiž z pekárny vyjde ukázkový chléb jako z obchodu.

Dřív, než se ale dostaneme k tomu, co a jak do pekárny vkládat, podívejme se ještě na to, co je třeba před jejím použitím udělat.

Pekárnu je nutné umýt, tedy její vyjímatelnou část, vysušit, vložit zpět (vyndává se pootočením, ikonku najdete uvnitř) a spustit na prázdno po dobu 10 minut. Potom znovu umýt, vysušit a jejímu používání nic už nebrání.

A jak ji ovládat? Zvednout víko, vložit suroviny, zavřít a zapojit do elektrické sítě. Zapojením se pekárna automaticky zapíná a vytažením ze sítě zase vypíná. Nemá tedy žádné ON/OFF tlačítko. Toto já osobně vnímám jako nedostatek.

Po zapojení do elektrické sítě se rozsvítí displej a ozve se zvuková signalizace. Pomocí tlačítka MENU vyberete požadovaný program (na displeji se zobrazí číslo programu a celkový čas trvání). Po jeho navolení stiskněte tlačítko COLOR a vyberte barvu kůrky z možností LIGHT, MEDIUM a DARK. Pomocí tlačítka LOAF zvolte velikost bochníku, jaký chcete připravit. Tlačítkem START spustíte přípravu chleba. Před spuštěním přípravy lze pomocí tlačítka TIME nastavit i odložený start. 

Když je příprava chleba na konci, opět se ozve zvukový signál.

Domácí pekárna Delimano Joy zkušenosti recenze

Díky průhlednému víku lze sledovat aktuální stav přípravy chleba. 

Domácí pekárna Delimano Joy ovládání

Na víku se nachází 12 programů označených číslem a pod ním tlačítka na ovládaní pekárny. 

NÁŠ TIP: Pokud byste ráda přístroj nejen na pečení, ale i na vaření, zkuste si přečíst o tom, jak jsme vyzkoušeli multifunkční hrnec Delimano 18 v 1.

Moje zkušenosti s Delimano Joy

Jelikož s pečením chleba a vůbec s domácí pekárnou celkově jsem doteď neměla absolutně žádné zkušenosti, pustila jsem se do toho s mírnými obavami. Velmi dobře totiž vím, že vždy se dá něco pokazit. A tak jsem se návodu k použití držela během celé doby přípravy chleba zuby nehty. A jak to tedy probíhalo a co se mi v domácí pekárně Delimano podařilo upéct?

Rozhodla jsem se pro přípravu základního chleba. Pro jistotu a také proto, že zatím raději nebudu experimentovat. V návodu k pekárně jsem si našla základní chléb a prostudovala potřebné suroviny. Už hned u mouky nebylo jasné, jaký druh použít, zda na tom záleží nebo ne.

A tak jsem začala pátrat na internetu. Podle vícero doporučení a rad jsem se rozhodla pro hladkou mouku na kynuté těsto Babiččina volba (použít však lze i hladkou mouku chlebovou 00) a pro žitnou mouku hladkou chlebovou v poměru 2:1.

Nejprve jsem do nádobky nalila vodu. Do jednoho rohu pekárny jsem nasypala dvě lžíce cukru (myslím, že stačilo méně, protože chlebík byl trošku sladký). Do druhého rohu 2 lžičky soli. Protože jsem připravovala základní chléb o velikosti bochníku 500 g a v návodu bylo uvedeno 420 g nebo 3 šálky mouky, zvolila jsem jeden šálek žitné mouky hladké a dva šálky hladké mouky na kynuté těsto.

Dále jsem přidala dvě lžíce oleje, také víc do rohu. Do středu, kde se nacházela mouka, jsem udělala malou jamku a do ní vysypala lžičku droždí. Zavřela jsem poklop, zapojila pekárnu do elektřiny, navolila program ZÁKLADNÍ CHLÉB, zvolila střední kůrku chleba (MEDIUM), velikost 500 g a spustila přípravu tlačítkem START. Toto byly moje jediné starosti, které jsem při přípravě chleba měla. Tedy skoro žádné, a to i přes mé počáteční obavy.

Během provozu pekárny jsem přes průhledné okno několikrát nakoukla dovnitř a pozorovala, jak se míchá těsto, jak kyne a jak se peče.

Po ukončení pečení, které je provázeno pípáním, jsem otevřela víko, vyndala nádobu, převrátila ji a chléb byl na světě. K mému překvapení vypadal velmi dobře, byl voňavý, kůrka krásně chycená do hněda. Až jsme u nás doma měli problém nechat ho alespoň trochu vychladnout a neochutnat hned.

A chuť chleba? Ta byla prostě skvělá a opravdu, s chutí chleba z obchodu jen těžko porovnatelná. A můj manžel hned konstatoval, že na tuto pekárnu musím napsat to nejlepší hodnocení. 🙂

Domácí pekárna Delimano Joy příprava chleba zkušenosti

Příprava na pečení chleba.

Domácí pekárna Delimano Joy zkušenosti recenze

Do nádobky jsem postupně přidávala ingredience k přípravě chleba, zavřela víko a zvolila nastavení pro klasický chléb.

Kombík radí

Kombík radí: Věděli jste, že v e-shopu Topshop.sk si můžete objednat prodlouženou záruku až na 3 roky? V případě poruchy zboží tak budete krytí i po uplynutí povinné dvouleté záruční lhůty. 


Určitě doporučujeme.

Příprava chleba v domácí pekárně zkušenosti

V návodu najdete recepty na konkrétní druhy chleba, spolu s uvedeným množstvím na lžíce a v případě mouky na gramy, ale i hrníčky. 

Domácí pekárna Delimano recenze

Chléb vytažený přímo z pekárny.

Výhody a nevýhody 

Výhody

  • pěkný design
  • jednoduché použití
  • mnoho programů
  • také k přípravě jogurtů a džemů
  • lze využít na míchání těsta
  • tichá
  • jednoduchá údržba

Nevýhody

  • chybí tlačítko pro zapínání a vypínání
Chléb v domácí pekárně recept

Můj celkový dojem a hodnoceni

Domácí pekárna Delimano Joy je praktickým pomocníkem do každé domácnosti, kde se láskou k jídlu a k jeho přípravě nešetří. Pekárna umožňuje přípravu domácího chleba, ale také džemů a jogurtů. Pomůže s mícháním těsta, s kynutím a v neposlední řadě i s pečením.

Je vybavena více užitečnými funkcemi, díky nimž si připravíte chléb přesně tak, jak ho máte rádi. Při přípravě máte na výběr z více programů, jako například sladký, francouzský či celozrnný chleba, ale vybrat si můžete i zabarvení kůrky. Přípravu chleba máte díky průhlednému víku celou dobu pod palcem. Je ale třeba si zvyknout na to, že pekárna nemá ON/OFF tlačítko a vypíná/zapíná se vytažením/zapojením do elektrické sítě.

I přes počáteční obavy jsem si domácí pekárnu Delimano Joy oblíbila hned na první vyzkoušení. Snadné použití, které si bez problémů osvojíte téměř hned, široké možnosti použití či příznivá cena, dělají z tohoto modelu šikovnou pekárnu dostupnou pro každého. Jediné, co potřebujete, jsou ty správné ingredience v tom správném poměru.

  • 9. března 2021

O autorovi

Lenka Riganová
 

Lenka je hrdou absolventkou mediálních studií na Prešovské univerzitě v Prešově. Má ráda knihy, procházky za jakéhokoli počasí, ale ze všeho nejraději má psaní. 

Rada zkouší nové věci a o své pocity a postřehy se dělí s ostatními. V redakci má na starosti testování spotřebičů. Lenka má velké zkušenosti z práce pro mobilního operátora (soda.o2.sk), kde se věnovala hodnocení telefonů. 

Více článků od tohoto autora

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: